Tzu Chi’s rebuilding project for Typhoon survivors in Taiwan

Report
from Buddhist Tzu Chi Foundation
Published on 29 Sep 2017

In 2015, Typhoon Soudelor destroyed Heliu Tribal Village in Taoyuan, Taiwan, which displaced 48 residents. To help these typhoon survivors, Taoyuan City Government and Taiwan Buddhist Tzu Chi Foundation worked together to build permanent housing. An opening ceremony was recently held to celebrate the completion of this work. In total, 15 households have received help and finally have a home to live in. After waiting for more than 700 days, the residents of Heliu Tribal Village finally have new houses to live in.

Tzu Chi volunteers give out homemade jelly and glutinous rice as best wishes. Taoyuan City Government collaborated with Tzu Chi Foundation to build permanent housing for Heliu Tribal Village. The completion and opening ceremony is full of blessings and gratitude.

Zhou Baolian, one of local residents, said that:「This house is so beautiful. I cannot express my excitement in words.」

Li A-xiang, another local resident, shared that:「I have so many neighbors here and my grandchildren also live here. I feel very happy.」

Master Cheng Yen, the founder of Tzu Chi Foundation, also wrote a blessing letter in hopes that everyone in this tribe can live and work in peace. The completion of this housing meets the needs of the 15 households, allowing these 48 residents to live with ease.

Cheng Wen-Tsan, the Mayor of Taoyuan City, said that:「 We spent one year obtaining the land. Later we carried out the urban planning, soil and water conservation, and environmental impact assessment. Tzu Chi spent less than one year completing the reconstruction and they worked very hard.」

Lin Pi-yu, the vice president of Tzu Chi Foundation, shared that:「We expect that the residents in this area can work together to create a wonderful and harmonious community.」

Hong Jinhui and his family were forced to live in different areas because of the typhoon. On this day, they could finally get together. He said that:「I can finally relieve my worries. I no longer need to go back and forth to see my mother. Now since I am able to return to this place, we can once again live together just like what we did in the past.」

In the past, Mr. Hong had to drive 40 minutes to see his family. Now he only needs to walk for two minutes. Since the tribal village is now settled around a common street, it not only meets the needs of solitary seniors, but also is also more convenient for local residents to take care of one another.

The new design not only can help bring the residents close together, but it also allows all the residents of this tribe to live in the same place.

Buddhist Tzu Chi Foundation:

Copyright ©Taiwan Buddhist Tzu Chi Foundation. All Rights Reserved